Femibion 1

FEMIBION 1
PLANIRANJE + TRUDNOĆA

Podržava potrebe žene tokom planiranja trudnoće i rane faze trudnoće kao nadopuna zdravoj ishrani.

Kako biste Vašoj bebi obezbijedili najbolji mogući početak, isplati se obratiti pažnju na ishranu prije nego zatrudnite. Generalno je uvijek bitno pratiti raznovrsnu i izbalansiranu ishranu i zdrav način života, a posebno treba obratiti pažnju na ovo kada se planira trudnoća i tokom trudnoće. Trudnice imaju povećane potrebe za nekim hranljivim sastojcima pošto moraju njima snabdijevati nerođenu bebu tokom ovog perioda. Posebno treba obratiti pažnju da se obezbijedi dovoljan unos folata*.

FEMIBION 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina)*, posebno namijenjen za period planiranja i prvi trimestar trudnoće.

SAZNAJTE VIŠE

FEMIBION 1: Planiranje + Trudnoća, snabdijeva Vas sa navedenim mikronutrijentima:

FOLNA KISELINA

B9 vitamin koji se u tijelu pretvara u folat da bi postao biološki aktivan i raspoloživ. Ljudsko tijelo ima potrebu za folatom koji doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca, diobi, a samim tim i rastu tkiva. Međutim, nisu sve žene u stanju da iskoriste folnu kiselinu.

METAFOLIN®

Specijalan oblik folata koji ne zahtijeva da bude aktiviran u tijelu, već je odmah spreman za djelovanje.

JOD

Doprinosi normalnoj proizvodnji tireoidnih hormona (hormona štitne žlijezde) u tireoidnoj žlijezdi (štitnoj žlijezdi) koji su esencijalni za razvoj bebe.

VITAMIN B6, VITAMIN B12, NIACIN, PANTOTENSKA KISELINA

Učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema, neophodni za optimalno djelovanje folata.

VITAMIN C

Potpomaže normalnu funkciju imunog sistema.

VITAMIN E

Štiti ćelije organizma od oksidativnog stresa.

Uzimati jednu tabletu dnevno s vodom, preporučljivo uz glavni obrok. Preporučuje se upotreba od trenutka planiranja i tokom trudnoće sve do kraja 3. mjeseca.

Upozorenja: Ne uzimati više nego što je preporučeno. Čuvati van domašaja djece. Dodaci ishrani se ne mogu koristi kao zamjena za raznovrsnu ishranu.

Do 13. nedjelje bebini vitalni organi su već formirani i sada beba počinje s enormnom fazom rasta. Zato od 13. nedjelje preporučujemo da nastavite s upotrebom FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje.

Pored pažljivo odabranih mikronutrijenata kao u FEMIBION-u 1, FEMIBION 2 sadrži DHA, tj. polinezasićenu omega-3 masnu kiselinu. Jedini izvor DHA za fetus i dojenče je majka, tako da majčin unos omega-3 masnih kiselina doprinosi normalnom razvoju mozga i vida fetusa i dojenčeta, kao i razvoju njegovih intelektualnih i motoričkih sposobnosti.

FEMIBION 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina),* posebno namijenjen za period planiranja i prvi trimestar trudnoće.

Dopunski unos folne kiseline povećava nivo folata u trudnoći. Nizak nivo folata u trudnoći je jedan od faktora rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa. Stoga se za žene preporučuje dopunski unos od 400 µg folne kiseline dnevno u periodu od barem jednog mjeseca prije i do tri mjeseca poslije začeća. Postoji još faktora rizika, stoga promjena jednog od faktora možda neće u svakom slučaju imati blagotvorno djelovanje.

FEMIBION 1 i 2 su dodaci ishrani koji bi trebalo da se koriste kao dopuna, a ne kao zamjena za raznovrsnu, izbalansiranu ishranu i zdrav način života.

* Folat (Metafolin® i folna kiselina) doprinosi normalnoj proizvodnji krvi i procesu ćelijske diobe kao i razvoju majčinih tkiva tokom trudnoće, uključujući i formiranje posteljice. Posteljica nerođenoj bebi obezbjeđuje esencijalne hranljive sastojke koji su joj potrebni za normalan rast i razvoj.

 

PROIZVODI

FEMIBION 2
TRUDNOĆA +
DOJENJE

Podržava potrebe žene od 13 sedmice trudnoće i tokom dojenja kao nadopuna zdravoj ishrani.

PROČITAJTE VIŠE >