Femibion 2

FEMIBION 2
TRUDNOĆA + DOJENJE

Tijelo Vaše bebe je potpuno formirano do kraja 13. nedjelje, nakon čega slijedi nevjerovatna faza rasta. U ovoj fazi preporučujemo FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. Od 13. nedjelje pa sve do kraja perioda dojenja FEMIBION 2 Vam obezbjeđuje pažljivo odabrane hranljive sastojke poput folata* (Metafolin® i folna kiselina) i omega-3 masnu kiselinu.**

Tokom trudnoće bi posebno trebalo obratiti pažnju na to da unos folata bude adekvatan.

Unos omega-3 DHA u trudnoći doprinosi razvoju očiju i mozga bebe, najprije preko pupčane vrpce, a kasnije putem dojenja. I zaista, čak i nakon rođenja, povećane količine se nalaze u mrežnjači oka i mozgu bebe.

Da bi se obezbijedili optimalni nivoi omega-3 DHA za Vaše dijete tokom trudnoće i kada budete dojili, trebalo bi da dopunite unos DHA. Pored preporučenog dnevnog unosa omega-3 masnih kiselina, koji iznosi 250 mg za sve osobe, za trudnice je potreban i dodatni dnevni unos od 200 mg.

SAZNAJTE VIŠE

FEMIBION 2: Trudnoća + Dojenje snabdijeva Vas sa navedenom mikronutrijentima:

FOLNA KISELINA

B9 vitamin koji se u tijelu pretvara u folat da bi postao biološki aktivan i raspoloživ. Ljudsko tijelo ima potrebu za folatom koji doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca, diobi, a samim tim i rastu tkiva. Međutim, nisu sve žene u stanju da iskoriste folnu kiselinu.

METAFOLIN®

Specijalan oblik folata koji ne zahtijeva da bude aktiviran u tijelu, već je odmah spreman za djelovanje.

JOD

Doprinosi normalnoj produkciji tireoidnih hormona (hormona štitne žlijezde) u tireoidnoj žlijezdi (štitnoj žlijezdi) koji su esencijalni za razvoj bebe.

VITAMIN B6, VITAMIN B12, NIACIN, PANTOTENSKA KISELINA

Učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema, neophodni za optimalno djelovanje folata.

VITAMIN C

Potpomaže normalnu funkciju imunog sistema.

VITAMIN E

Štiti ćelije organizma od oksidativnog stresa.

DHA

Predstavlja dokozaheksaenoinsku kiselinu. Ova omega-3 masna kiselina igra važnu ulogu u periodu trudnoće i dojenja. Trudnicama i ženama koje doje preporučuje se dodatan unos od 200mg DHA dnevno jer podržava pravilan razvoj mozga i vida fetusa i dojenčeta, kao i razvoj njegovih intelektualnih i motoričkih sposobnosti.

Uzimati jednu tabletu i jednu kapsulu dnevno s vodom. Preporučuje se upotreba od 4. mjeseca trudnoće i sve do kraja perioda dojenja.

Upozorenja: Ne uzimati više nego što je preporučeno. Čuvati van domašaja djece. Dodaci ishrani se ne mogu koristi kao zamjena za raznovrsnu ishranu.

Do 13. nedjelje bebini vitalni organi su već formirani i sada beba počinje s fazom enormnog rasta.

Zato od 13. nedjelje preporučujemo da nastavite upotrebu FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje.

Pored pažljivo odabranih mikronutrijenata kao u FEMIBION-u 1, FEMIBION 2 sadrži DHA, tj. polinezasićenu omega-3 masnu kiselinu. Jedini izvor DHA za fetus i dojenče je majka, tako da majčin unos omega-3 masnih kiselina doprinosi normalnom razvoju mozga i vida fetusa i dojenčeta, kao i razvoju njegovih intelektualnih i motoričkih sposobnosti.

FEMIBION 1 i 2 su dodaci ishrani koji bi trebalo da se koriste kao dopuna, a ne kao zamjena za raznovrsnu, izbalansiranu ishranu i zdrav način života.

* Folat (folna kiselina i Metafolin®) doprinosi normalnoj proizvodnji krvi i procesu ćelijske diobe kao i razvoju majčinih tkiva tokom trudnoće, uključujući i formiranje posteljice. Posteljica nerođenoj bebi obezbjeđuje esencijalne hranljive sastojke koji su joj potrebni.

** Esencijalna omega-3 masna kiselina DHA (dokozaheksaenoinska kiselina) je važna komponenta svih ćelijskih membrana u tijelu i posebno je skoncentrisana u mozgu i mrežnjači oka.

 

PROIZVODI

FEMIBION 1
PLANIRANJE +
TRUDNOĆA

Podržava potrebe žene tokom planiranja trudnoće i rane faze trudnoće kao nadopuna zdravoj ishrani.

PROČITAJTE VIŠE >