Femibion 2 kutija

FEMIBION 2
Trudnoća + dojenje

Tijelo Vaše bebe je potpuno formirano do kraja 13. nedjelje, nakon čega slijedi nevjerovatna faza rasta. U ovoj fazi pa sve do kraja perioda dojenja, preporučujemo FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. FEMIBION 2 sadrži 11 vitamina (uključujući Metafolin®) + selen, jod, željezo, lutein, cink, magnezij, DHA - omega 3 masne kiseline, od čega bi posebno izdvojili folate, lutein i DHA.

Svi sastojci kao i njihova količina u proizvodu su pažljivo odabrani s obzirom na period u kojem se žena nalazi i koje su njene potrebe. Količinski sastav komponenti u Femibionu je precizno definisan u odnosu na najznačajnije svjetske i evropske smjernice. Koliko je nedostatak nekog nutrijenta loš toliko i njegovo prekomjerno unošenje može imati loše posljedice. Ukoliko koristite još neke vitamine i minerale pored Femibiona, preporučujemo da se prvo posavjetujete sa vašim ginekologom. Zapamtite, više nije bolje!

Saznajte više

FEMIBION 2 sadrži 11 vitamina + selen, jod, željezo, lutein, cink, magnezij, DHA - omega 3 masne kiseline:

Svi vitamini i minerali u Femibionu su prisutni u tačno definisanim količinama u odnosu na period trudnoće i specifične potrebe žene u tom periodu. Pratile su se evropske/svjetske preporuke kao i prosječni unos kroz hranu.

FOLNA KISELINA

Folna kiselina je B9 vitamin koji se u organizmu mora prevesti u biološki aktivan oblik folata, kako bi ispoljio željeni učinak. Folati su od izuzetnog značaja za razvoj ploda posebno za razvoj centralnog nervnog sistema, formiranje eritrocita odnosno crvenih krvnih zrnaca, diobi ćelija i samim tim rastu i razvoju svih tkiva ploda.

METAFOLIN®

Metafolin® je folat sa već gotovom, biološki aktivnom formom folne kiseline. Direktno dostupan oblik folata kojeg tijelo ne mora prvo da metabolizira, već ga može odmah iskoristiti.

LUTEIN

Ima jedinstvenu ulogu tokom trudnoće. Utiče na normalan razvoj i performanse očiju fetusa i odojčeta.

VITAMIN D3 i CINK

Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i igra ulogu u procesu diobe ćelije.

JOD

Doprinosi normalnoj proizvodnji i funkciji hormona štitne žlijezde (tireoidnih hormona).

VITAMIN B1, B2 i BIOTIN

Pomažu u održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

VITAMIN B6, B12, NIACIN i PANTOTENSKA KISELINA

Doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

VITAMIN C i SELEN

Doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

VITAMIN E

Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

ŽELJEZO i MAGNEZIJUM

Doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, smanjenju umora i iscrpljenosti.

DHA

Dokozaheksaenoinska kiselina je omega-3 masna kiselina koja ima posebnu ulogu tokom trudnoće i dojenja. Uz adekvatnu ishranu, preporučuje se uzimanje dodatnih 200 mg DHA dnevno kao podrška normalnom razvoju mozga i očiju fetusa i odojčeta.

U kutiji Femibiona 2 se nalaze tablete i kapsule. Potrebno je uzimati jednu tabletu i jednu kapsulu dnevno s vodom, preporučljivo uz glavni obrok. Preporučuje se upotreba od početka 4. mjeseca trudnoće i sve do kraja perioda dojenja.

Upozorenja: Ne uzimati više nego što je preporučeno. Čuvati van domašaja djece. Dodaci ishrani se ne mogu koristi kao zamjena za raznovrsnu ishranu.

Za fetus i bebu koja doji, majka je jedini i najvažniji izvor neophodnih hranjivih supstanci. Ukoliko žena planira trudnoću, idealno bi bilo da pripremi svoje tijelo unaprijed 3 mjeseca pazeći na prehranu i unos neophodnih dodataka prehrani. Tijelo treba vremena da napravi odgovarajući balans kako bi bilo potpuno spremno za začeće. Ukoliko žena nije bila u mogućnosti da se pripremi na ovaj način, treba započeti čim prije.

 

Proizvodi

Femibion 1
FEMIBION 1
PLANIRANJE +
RANA TRUDNOĆA

Podržava potrebe žene tokom planiranja trudnoće i rane faze trudnoće kao nadopuna zdravoj ishrani.

PROČITAJTE VIŠE >

Uvoznik i distributer:

EL PHARMA
Procter & Gamble Health